خیلیها اعتقاد دارند شعر زبان مردم ایران است و دگرباشان جنسی ایرانی نیز از این امر مستثنی نیستند. در سالهای گذشته، همراه با تلاشها برای بحث در مسائل مرتبط به دگرباشان جنسی، در وبلاگها، وبسایتها، مجلهها و رسانهها، همیشه جایی برای شعر باز بوده است. با تلاشهای خوانندگانی مانند سایه اِسکای یا شاهین نجفی، ترانهها و کلیپهای موسیقی به زبان فارسی با موضوع دگرباشان جنسی نیز ساخته و عرضه شده است.
بااینحال، هنوز اثری منسجم در تحلیل و بحث شعر و ترانه دگرباشان جنسی ایران، یا در بیانی کلیتر، در موضوع ادبیات دگرباشان ایرانی، منتشر نشده است. همچنان چشمها در این بحث به «شاهدبازی در ادبیات فارسی» نوشته دکتر شمیسا بازمیگردد و این اثر، همچنان تنها اثر تحلیلی و منتشر شده در موضوع ادبیات دگرباشان جنسی محسوب میشود.
«شاهد بازی در ادبیات فارسی» در سال ۱۳۸۱ منتشر و در همان سال توقیف و جمع آوری شد. دکتر شمیسا در مقدمه ی کتاب می گوید: «عجیب است که با این گستردگی مطلب در ادبیات و تاریخ ما تاکنون نوشتهی مستقلی در این باب فراهم نیامده است. شاید علت قبحی است که در این موضوع است. این کتاب هم ممکن است به مذاق عدهیی خوشایند نباشد اما چه میتوان کرد؟»
- دریافت «شاهدبازی در ادبیات فارسی» در فرمت پیدیاف
- فهرست آثار منتشر شده توسط انتشارات گیلگمیشان
- بخش پدیدآورندگان سایت گیلمیشان همراه با لینک دانلود به کتابها
- بخش «شعر» در وبسایت مجله «چراغ»
- ادبیات دگرباشی در گفتوگو با ساقی قهرمان
- مصاحبه «شهروند کانادا» با رامتین شهرزاد در موضوع ادبیات دگرباشی و شعرهای او
- صفحه سایه اسکای، خواننده لزبین در یوتیوب
- ترانه «بعد از تو» از سیدمهدی موسوی با اجرای شاهین نجفی در موضوع دگرباشان جنسی
- نظریه ادبی همجنسگرایی در وبلاگ دوموزی
- بهشت، ترانه ای از گوگوش درباره دگرباشان جنسی
- «احکام لزبین»، نمآهنگی از آدلر رنتا