سازمان اقدام آشکار جهانی

مقدمه: بیشتر از ده سال است که سازمان‌هایی متمرکز در موضوع دگرباشان جنسی (همجنس‌گرایان مرد و زن، دوجنس‌گرایان، دوجنسه‌ها و تراجنسی‌ها) فعالیت می‌کنند. از میان سازمان‌هایی مختلفی که در بیش از یک دهه گذشته، فعالیت‌هایی در زمینه مسائل دگرباشان جنسی انجام داده‌اند، پنج سازمان همچنان فعال هستند و مشخصاً در زمینه مسائل دگرباشان جنسی فعالیت می‌کنند. در این متن سازمان‌هایی وارد نشده‌اند که در کنار فعالیت‌های دیگر خود، در زمینه دگرباشان جنسی نیز ممکن است فعالیت‌هایی انجام دهند.

۱ – سازمان اقدام آشکار جهانی (ایگل هرک سابق)

اقدام آشکار جهانی سازمانی است غیر انتفاعی مستقر در شهر نیویورک در امریکا که در سال ۱۹۹۰ میلادی تاسیس شده است. این سازمان در سطح بین‌الملل، موسسه‌ای است پیشتاز در زمینه ارتقای سطح زندگی برای آن دسته از مردمانی که به‌خاطر هویت جنسی، گرایش جنسی یا تجربه جنسی‌ خود، تبعیض یا سوءاستفاده دیگران را شاهد بوده‌اند. در شعار این سازمان آمده است: “ما خود را برای ارتقای حقوق بشری جامعه دگرباشان جنسی در سطح جهانی وقف کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم به‌شکلی موثر خشونت‌ها علیه حقوق بشر این افراد را مستند و ثبت کنیم تا در سرتاسر جهان به همراهی و حمایت از گروه‌های همکار بپردازیم. همچنین ما با سازمان ملل متحد همکاری نزدیک داریم.” این سازمان دارای جایگاه مشاور در سازمان ملل متحد به‌عنوان یک سازمان غیر انتقاعی است و نماینده‌ای برای بیان نگرانی‌ها و شکایت‌های حقوق بشری دگرباشان جنسی (لزبین‌ها، گی‌ها، دوجنس‌گرا‌ها و تراجنسی‌‌های) جهان امروز محسوب می‌شود.

راههای تماس:

  • نشانه الکترونیکی دفتر نیویورک: http:/outrightinternational.org
  • نشانه پستی و شماره‌های تماس سازمان، دفتر نیویورک:
  • OutRight Action International
  • ۸۰ Maiden Lane, Suite ۱۵۰۵
  • New York, NY ۱۰۰۳۸
  • Phone: +۱ (۲۱۲)‎ ۴۳۰.‎۶۰۵۴
  • Fax: +۱ (۲۱۲)‎ ۴۳۰.‎۶۰۶۰

نشانه الکترونیکی دفتر بوینس آیرس: lac [at] outrightinternational.org

نشانه الکترونیکی دفتر ژوهانسبورگ: africa [at] outrightinternational.org

نشانه الکترونیکی برنامه آسیا:‌  asia [at] ourightinternational.org

نشانه الکترونیکی برنامه خاورمیانه/ شمال آفریقا: mena [at] outrightinternational.org

۲ – سازمان دگرباشان جنسی ایران (IRQO)

سازمان دگرباشان جنسی ایران (ایرکو) سازمانی غیرانتفاعی و بین‌المللی است که در زمینه حقوق انسانی و شهروندی دگرباشان جنسی ایران (افراد همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، تراجنسیتی و تراجنسی) فعالیت می‌کند.

سازمان دگرباشان جنسی ایران (ایرکو) ابتدا با نام «سازمان همجنس‌گرایان ایرانی» (PGLO) در سال ۲۰۰۷ میلادی در شهر تورنتو، در کشور کانادا به ثبت رسید و فعالیت خود را به‌شکل رسمی شروع کرد که این فعالیت تا به امروز ادامه دارد. در سال ۲۰۰۸، نام سازمان به «ایرکو» تغییر پیدا کرد. این سازمان فعالیت‌های رسانه‌ای خود را از طریق مجله «چراغ» و انتشارات گیلگمیشان دنبال می‌کند.

ایرکو در زمینه های ذیل خدمات را ارائه می‌کند:

  • تلاش برای جرم‌زدایی از همجنس‌گرایی در قوانین مجازات ایران

سازمان ایرکو، مراجع و مجامع بین‌المللی را از قوانینی که توسط دولت ایران که بر پایه جرم‌انگاری روابط همجنس‌خواهانه وضع شده، همچنین تبعات و خسارات این قوانین مطلع می‌سازد. این سازمان تا کنون گزارشات مستند و مستدل بسیاری به کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل، بررسی ادواری جهانی و نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه حقوق بشر در ایران، ارائه نموده است که در آنها به موارد آشکار نقض حقوق اولیه انسانی و شهروندی در ایران، دستگیری، زندانی، شلاق و اعدام دگرباشان بر پایه قوانین جزایی کشور، اشاره شده است.

  • فرهنگ‌سازی در زمینه رفتار با افراد دگربا‌ش‌جنسی
  •  حمایت از حقوق پناهجویان دگرباش‌جنسی
  • فراهم نمودن بستری از مستندات و گزارشات برای محققین در حیطه دگرباشان‌جنسی، از طریق ترجمه، انتشار و باز نشر اخبار، تحولات در جامعه دگرباش ایران از طریق تارنمای این سازمان و نشریه الکترونیکی چراغ ​
  • تلفن تماس سازمان ایرکو: ۵۴۵۱-۴۰۷-۴۱۶
  • نشانه الکترونیکی شورای سازمان و سازمان‌های همکار: board@irqo.org
  • نشانه الکترونیکی ارسال مدارک و مطالب / نامه‌های محرمانه پناهندگان: porsesh@irqo.org
  • ارسال پرسش‌های عمومی به کارگروه پناهندگی ایرکو: communications@irqo.org
  • کانال تلگرام ایرکو: https://telegram.me/irqo_org
  • تماس با اسکایپ: IRQO.org
  • تلفن دفتر: ۶۸۷۴-۳۹۲-۴۱۶ داخلی ۴۰۲۹

نشانه پستی:

 ۵۱۹ Church St

The community center

M۴Y ۲C۹, Toronto, ON

Canada

Subway: Wellesley Station Wellesley – Young and Wellesley & Northbound Platform

۳ – راهآهن ایرانی برای پناهجویان دگرباش (Iranian Railroad for Queer Refugee (IRQR

 IRQR با تمرکز بر حقوق دگرباشان متقاضی پناهندگی فعالیت می‌کند که از اکتبر سال ۲۰۰۸ در تورنتو کانادا فعالیت خود را آغاز کرده است.

هدف این سازمان کمک به دگرباشان ایرانی اعم از همجنس‌گرایان مرد و زن، دوجنسگراها و دگرجنسگونهها ایرانی در سرتاسر دنیا اعلام شده است.

Number ۲۰ Bay Street ۱۱th Floor, Toronto, ON, M۵J ۲N۸ Canada

شماره تلفن: ۴۱۷۱-۵۴۸-۴۱۶-۰۰۱

۴ – شبکه لزبین‌ها و ترنس‌جندرهای ایرانی (شش رنگ)

شش رنگ، شبکه لزبین‌ها و ترنسجندرهای ایرانی، با هدف افزایش آگاهی درباره حقوق جنسی، مبارزه با هموفوبیا (همجنس‌گراستیزی) و ترنس‌فوبیا (تراجنسی‌هراسی) و خشونت علیه زنان همجنس‌گرا و تراجنسی در سال ۱۳۸۹ تشکیل شده است. این شبکه، تلاش می‌کند همراه زنانی باشد که عضوی از جامعه دگرباشان جنسی ایرانی هستند و همزمان تلاش می‌کنند زندگی خود را برابر هویت یا گرایش جنسی خود بسازند.

۵ – انجمن جوانان سوئدی حقوق قانونی دگرباشان جنسی (RFSL Ungdom)

«جوانان ار.اف.اس.ال» یک سازمان جوانان برای همجنس‌گرایان، دوجنسگرایان، دگرجنس‌شده‌ها و دگرپوشان جنسی است. این سازمان، علیه معیارهای حاکم بر مناسبات با جنس مخالف کار می‌کند و برای ایجاد مکانی که جوانان بتوانند با دیگر جوانان همانند خود دیدار کنند، فعال است. گروه مورد هدف سازمان عبارت است از جوانان همجنس‌گرا، دگرجنس‌شده‌ها و دگرپوشان جنسی، افراد فراهنجار و افراد میان‌جنسیِ زیر ۳۰ سال است.

این سازمان، ابتدا در چهارچوب یک انجمن، در سال ۱۹۹۹ پایه‌گذاری شد و شاخه‌ای است از «ار.اف.اس.ال» (انجمن سراسری حقوق قانونی همجنس‌گرایان، دوجنسگرایان، دگرجنس‌شده‌ها و دگرپوشان جنسی) و هدف آن این است که جوانان را در مبارزه‌شان برای حقوق قانونی آنان سازمان دهد. سال ۲۰۰۳ انجمن «جوانان ار.اف.اس.ال» تبدیل به یک سازمان شد

  • اطلاعات بیشتر در مورد این سازمان
  • نشانه الکترونیکی سازمان به زبان فا رسی: info@rfslungdom.se
  • نشانه الکترونیکی این سازمان در کشور سوئد به زبان‌های انگلیسی و سوئدی:
  • دبیرخانه
    • تلفن: ۹۴۰ ۱۶۲ ۵۰ ۸ ۴۶
    • نمابر: ۹۹ ۶۲۹ ۵۰۱ ۸ ۴۶
  • نشانه مراجعه؛

Sveavägen ۵۹, Stockholm

  • نشانه پستی

RFSL Ungdom

Box ۳۵۰

۱۰۱ ۲۶ Stockholm

  • رئیس اتحادیه
    • Emelie Mire Åsell

۶ – خط مشاوره پناهجویان و مهاجران LGBTI

سازمان حمایت از حقوق LGBTI با نام لامبدا استانبول از سال ۱۹۹۳ در ترکیه برای آزادی و حقوق این قشر از جامعه  فعالیت خود را آغاز کرده است و این سازمان از سال ۲۰۰۴ تا به امروز، از طریق خط تلفن با حمایت از حقوق افراد LGBTI، جهت ارائه راه‌حل‌های مورد نیاز برای سوالهای این دسته از افراد، فعالیت می‌کند. خطهای تلفن این سازمان در حمایت از مهاجرین و پناهجویان نیز  عمل میکند که به زبان‌های آذری، فارسی، ترکی استانبولی و انگلیسی، در خدمت مهاجران و پناهجویان است.

روزهای دوشنبه الی پنج‌شنبه از ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۰۰ می‌توان با شماره تلفن  ۰۰۹۰۵۵۳۵۴۴۲۹۷۵ با این سازمان، تماس حاصل کرد.

۷ – سازمان حمایت از همجنس‌گرایان ایرانی مقیم بریتانیا

سازمان حمايت از همجنس‌گران ايرانی مقيم بريتانيا سازمانی است که تلاش می‌کند به همجنس‌گرایان مقیم یا پناهنده در کشور انگلستان، خدمات و کمک ارائه دهد.

8 – ماناو، سازمان فرانرم گرایان

در معرفی این سازمان آماده است: “هدف اساسي و بنيادين سازمان فرانُرم‌گرایان (همجنس‌گرایان، دوجنس‌گرایان، ترنس و فراجنسي/جنسيتي‌ها)، دستيابي به جامعه‌ای با ويژگي ‌ها و خصوصيات متنوع و در عين ‌حال احترام به تفاوت‌های انساني صرفنظر از گرايشات جنسي و هویت‌های جنسيتي ي فرد انساني مي باشد. در همين راستا، سازمان فرانُرم‌گرايان ماناو بر این باور است كه همه ي انسان‌ها مي بايد فرصت‌ها، حقوق و وظايف برابر برای زندگي داشته باشند. در عين حال سازمان فرانُرم‌گرایان ماناو در پروسه ي عملكرد خود، تلاش مي كند فارغ از محدوده ي جغرافيايي، با گسترش پژوهش، تهيه، ترويج و آموزش اطلاعات مستند در حوزه ي جامعه ي انساني ي همجنس‌گرایان، دوجنس‌گرایان و ترنس‌ها و به طور كلي فراجنسي/ جنسيتيها و برقراری، حفظ و ارتقای مناسبات همكاری با نهادهای موازی و حقوق بشری چه در داخل و خارج از كشور سوئد و مبارزه با هر گونه تبعيض يا پيشداوري با فرهنگ سازي به روشهاي گوناگون و از جمله با استفاده از انتشار و فعاليتهاي فرهنگی و آموزشي يمعتبر و مستند و نيز فعاليت در زمینه ي تسهيل و تسریع هم‌گرایی و تطابق فرهنگی در ميان اعضای جامعه انساني ي “ال جي بي تي كيو” با جامعه ي مدرن امروز در راستای انتگره شدن و بهبود و ارتقا دانش در زمينه ي شناخت هرچه بیشتر جامعه فرانُرم‌گرايان (فراجنسي/جنسيتي) به كمك دوره‌های آموزشي، كارگاههای آموزشي، سخنراني ها، تهيه و انتشار بروشور، كتاب و جزوات و نشریات، نمایشهاي هنری و فستيوال هاي فيلمو غيره در جهت گسترش مناسبات انساني تلاش كند.”