سازمان اقدام آشکار جهانی

در سالیان گذشته، رسانه‌های دگرباشان جنسی ایران، متمرکز بر استفاده از امکانات اینترنت، توانسته‌اند وب‌سایت‌های گوناگونی برای ارائه خدمات به دگرباشان جنسی ایرانی، بخصوص در زمینه اطلاع‌رسانی، تاسیس کنند. تقریبا تمامی این سایت‌ها در داخل ایران، فیلتر شده‌اند و بدون استفاده از نرم‌افزارهای رفع فیلتر، امکان استفاده از آنان وجود ندارد. همچنین برخی سایت‌ها نسخه‌های قدیمی‌ و جدید دارند و بخشی از آرشیو این سایتها، امروز در دسترس نیست. در این فهرست، وب‌سایت‌های رسمی موسسه‌های همجنس‌گرا و وب‌سایت‌ مجلهها، نشرها و رادیوها و هرکدام از این سایت‌ها را در صفحات دیگر همین سایت می‌توانید بیابید.

دیگر وب‌سایت‌ها

۱ – صفحه دگرباش زمانه

در نیمه دوم سال ۲۰۰۹ رادیو زمانه به ابتکار سردبیر این رادیو فرید حائرینژاد در وب‌سایت خود، اقدام به تاسیس صفحه «دگرباش زمانه» کرد تا در این صفحه، مسائل مختلف و گوناگون دگرباشان جنسی ایرانی، پوشش داده شود. از آن زمان تاکنون، این صفحه مکانی بوده است با تعداد مطالب ثابت ماهانه (بین چهار تا هشت مطلب در هر ماه) که در آن چهره‌های مختلف دگرباش، توانسته‌اند صدا و نظر خود را به گوش مخاطبهای گسترده‌تر برسانند.

۲ – خانه هنر

در ابتدا به شکل وبلاگ فعالیت می‌کرد و در آن تلاش می‌شد تا در یک تناوب زمانی مشخص، مثلاً هر هفته، مطالب منتشر شده در وبلاگ‌های دگرباشان جنسی ایرانى در آن فهرست شوند. پس از حضور نرم‌افزارهای اینترنتی مانند گوگل‌ریدر، استفاده از این صفحه کمرنگ شد و نسخه‌های وبلاگی آن، اغلب فیلتر یا از اینترنت حذف شدند. امروز نسخه وب‌سایتی این صفحه توسط سازمان ایرکو اداره می‌شود.

۳ – کارگاه خبری ژوپی‌آ

این شبکه اطلاع‌رسانی، در قالب یک کارگاه خبرگزاری، فعالیت خود را از سپتامبر ۲۰۱۱ شروع کرده است و تا به امروز، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. در این صفحه، اخبار، ترجمه و دیگر مطالب مربوط به دگرباشان جنسی را می‌توانید بخوانید. همچنین این صفحه، تلاش می‌کند خبرها و دیگر مطالب مربوط به دگرباشان جنسی را جمع‌آوری و منتشر کند.

۴ – وب‌سایت همجنس‌گرا

وب‌سایتی متعلق به امیر پدرام که ابتدا در وردپرس در قالب وبلاگ فعالیت می‌کرد و سپس به صفحات گوناگونی، از جمله سایت همجنس‌گرا گسترش یافت. این صفحه متمرکز بر اطلاع‌رسانی در زمینه‌ مسائل گوناگون دگرباشان جنسی است.

۵ – دگرواژه

دگرواژه، واژه‌نامه دگرباشان جنسی ایران است. این صفحه تلاش می‌کند تا کلماتی که در زندگی دگرباشان استفاده می‌شود را ثبت کند و همچنین به ترجمه و واژه‌یابی برای کلمات متعلق به مسائل دگرباشان جنسی در زبان‌های دیگر بپردازد و این کلمات را در فارسی منتقل کند.

۶ – حمایت از تراجنسی‌های ایرانی

صفحه‌ای در اینترنت همراه با صفحات ضمیمه در فیس بوک که تلاش می‌کند جامع‌ترین صفحه اطلاع‌رسانی در پروسه تغییر جنسیت در ایران باشد.

۷ – گروه رامیار

گروهی متشکل از همجنس‌گرایان با دیدگاه‌های متفاوت اجتماعی و سیاسی است که در نقاط مختلف دنیا زندگی می‌کنند، مشاغل مختلف دارند و از طبقات مختلف اجتماعی دور هم گرد آمده‌اند تا درباره مسائل مختلف دگرباشان جنسی صحبت کنند.

صفحه گروه

۸ – تالار گفت و گوی همجنس‌گرایان ایرانی

صفحه‌ای اینترنتی در قالب یک فوروم برای صحبت در مسائل گوناگون دگرباشان جنسی. برای استفاه از این صفحه، می‌بایست یک اکانت عضویت درست کرد.

وب‌سایت

۹ – گردهم‌آیی همجنس‌گرایان ایرانی

صفحه‌ای برای همراهی همجنس‌گرایان ایرانی در شهرهای مختلف کشور. در استفاده از این سایت باید به مسائل امنیتی، توجه جدی داشت.

وب‌سایت

۱۰ – شبکه اچ‌آی‌وی / ایدز دگرباشان ایرانی (نینکها)

وب‌سایتی برای اطلاع‌رسانی مسائل مرتبط به اچ‌آی‌وی / ایذر به دگرباشان جنسی ایرانی.

وب‌سایت

11 – تریبون کوییر

«تریبون زمانه» بخشی از سایت زمانه است که مانند یک شبکه اجتماعی، فضا برای انتشار مطالب گوناگون بدون دخالت سایت توسط خواننده را فراهم می‌آورد. برای انتشار مطلب، باید در سایت عضو شد. این سایت، بخشی را برای مسائل کوییر باز گذاشته است که در آن مقالات این مبحث، جمع‌آوری می‌شوند.

سایت تریبون کوییر

12 – پی‌فلگ ایران

بخش فارسی شبکه جهانی پی‌فلگ که تلاش می‌کند رابطه بهتری بین خانواده و عضو دگرباش جنسی، برقرار کند.

13 – چلتکه، مجله اینترنتی کوییرهای ایرانی

وب‌سایتی در کشور کانادا که در زمینه اندیشه و فرهنگ کوییر، مطالب متنوعی منتشر می‌کند.

14 – انجمن حمایت از بیماران مبتلا به اختلال جنسی

شبکه‌ای اینترنتی برای کمک به دگرباشان جنسی. این شبکه داخل کشور ایران فعال است و تلاش می‌کند کمک‌های روان‌درمانی به دگرباشان جنسی ارائه دهد.

وب‌سایت

15 – مرد روز

صفحه‌ای در اینترنت برای مسائل گوناگون مرتبط به زندگی امروزی، از جمله مسائل دگرباشان جنسی. این صفحه، یک صفحه‌ی دگرباش نیست اما پوششی گسترده بر مسائل دگرباشان جنسی دارد.

16 – توانا

شبکه‌ای در اینترنت برای آموزش و اطلاع‌رسانی. از جمله مسائلی که توانا پوشش می‌دهد، مسائل مربوط به دگرباشان جنسی است.

17 – مرکز اسناد حقوق بشر ایران

سازمانی در زمینه ثبت مسائل مرتبط به حقوق بشر کشور ایران که از جمله فعالیت‌هایش، ثبت، مکتوب‌سازی و انتشار مشکلات و مصائب دگرباشان جنسی ایرانی است.

18 – محتا، مرکز حمایت از تراجنسیتی های ایرانی

محتا خود را اینگونه معرفی می کند: “محتا یک وبسایت گروهی و عام المنفعه است که جهت حمایت از تراجنسی های ایرانی و آشنا کردن سایر اقشار جامعه با موضوع تراجنسی تاسیس شده است. محتا به نوعی سعی کرده یک جای خالی در فرهنگ روزمره جامعه را پر کند. جای خالی درک گروهی از جامعه که با وجود مشروعیت های قانونی و دینی باز در تاریکی به سر می برند. در تاریکی جهالت و ندانستن عرف جامعه.” این مرکز داخل ایران فعالیت می کند.

19 – دوجنسگرا

در قسمت درباره مای این وبسایت آمده: “دوجنسگرا اولین پایگاه اطلاع‌رسانی در زمینه دوجنسگرایی(Bisexuality) و همه جنسگرایی(Pansexuality) به زبان فارسی است. این تارنما قصد دارد با جبران خلا موجود در فضای مجازی در حوزه دوجنس‌گرایی و همه‌‌جنس‌گرایی دانش عمومی را در شناخت این گرایش‌های جنسی بالا برده، پیش‌داوری‌ها و نگاه‌های منفی را تغییر داده و جایگاهی شایسته برای این‌دو گرایش‌ مستقل در گفتمان سکسوآلیته، بویژه فضای LGBTQI فارسی‌زبان مهیا کند.

دوجنسگرا بنا دارد با انجام این فعالیت‌ها و با مشارکت شما در راستای هدف خود گام بردارد:‌

  • معرفی سایر سایت‌ها، شبکه‌ها و گروه‌های فعال در حوزه دوجنسگرایی و همه‌جنسگرایی
  • ترجمه مقالات و مطالب منتشر شده در مجلات دانشگاهی یا سایت‌های مرتبط
  • تولید پادکست و ویدیوهای کوتاه
  • برگزاری فروم‌ها و وبینارهای آنلاین و امن با حضور کارشناسان

این تارنما توسط انجمن اسپکتروم راه‌اندازی و مدیریت می‌شود. بخش معرفی سایر سایت‌ها، شبکه‌ها و گروه‌های فعال در حوزه دوجنسگرایی و همه‌جنسگرایی، با حمایت مالی اوت‌رایت OutRight Action در ژوئن ۲۰۱۵ آغاز شد و در طول شش ماه، هر هفته یک مطلب ارائه دادیم.”

آدرس وبسایت دوجنسگرا
فیسبوک
اینستاگرام
توییتر
مجموعه پادکست‌های رادیو دوجنسگرا